| Contact | Bestuur | Sponsors | Ledenlijst | Gratis voor leden |
LEDEN
Login
Paswoord

Paswoord vergeten?

Vepec! Mijn eerste herinnering dateert van de jaren tachtig.

Wie zegt dit over VEPEC?
 
 
 
 

Clubliefde
SCHAMPER

Ondanks mijn jeugdige leeftijd schijn ik een van de oudste leden van Vepec te zijn. Deze wereldprestatie ten spijt laat ik nooit mijn kop zien op een Vepec-activiteit (tenzij Jan Bax mij uitnodigt om te komen spreken). Hoe dat komt? Dat weet ik zelf niet. Ik weet wel dat het niet aan Vepec ligt. Het ligt aan mij. Misschien komt het omdat ik niet echt een clubmens ben. Buiten Vepec blijft mijn lidmaatschap beperkt tot dat van de clubs die ik zelf heb opgericht (dat zijn er alweer een stuk of vijf).
In 1999 was dat anders. Toen was ik ook nog lid van de CVP, de VLD en de SP. Dat liet mij toe om mij kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van die partijen, dat na de verkiezingen van 1999 vacant geworden was. Ik diende dus mijn kandidatuur in, voor alledrie de partijen, en voor alledrie tegelijk. Dat was uiteraard nog nooit gebeurd en het nieuws werd breed uitgesmeerd in de media, de televisie op kop.
Alleen de kandidaat-voorzitter van de CVP Stefan De Clerck kon erom lachen. Karel De Gucht (VLD) keek wat verdwaasd voor zich (zijn abnormaal hoog IQ kon deze irrationele daad niet duiden). Ronduit zuur reageerde de reclameman van VVL/BBDO Patrick Janssens. Janssens had net de SP naar een historische verkiezingsnederlaag geleid (iets wat in de naderhand opgepoetste curricula zorgvuldig onvermeld bleef) en werd tot ieders verbazing door de partijleiding voorgedragen als kandidaat-voorzitter van de SP.
Mijn eigen kandidatuur werd door geen van de drie partijen ontvankelijk verklaard. De onontvankelijkheidsverklaring gebeurde met de partijstatuten in de hand. Ofwel hadden de partijheren nog nooit van Coluche gehoord, ofwel hadden ze schrik dat een Vlaamse Coluche de ernst van hun ceremonie (waarvan de afloop op voorhand vaststond) zou onderuit halen en met een pak stemmen zou gaan lopen.
Ziet u het verband met mijn Vepec-lidmaatschap nog? Ik eigenlijk niet meer. Feit is dat ik lid blijf en dat Vepec daardoor overeind blijft.

Wim SCHAMP

Is er iets dat u mateloos ergert?
Of wilt u eens uw hart luchten, hartsgrondig vloeken?
Bent u lid van Vepec? Schrijf dan een stukje van maximum 50 lijnen over reclame, communicatie, promotie of marketing, mail het naar jan.bax@vepec.be en wij plaatsen het op de VEPEC-site.
Met een e-mailing brengen we onze leden op de hoogte. Zodat ook zij van uw proza kunnen genieten!